Spurvehaukprosjekt 2020

Spurvehaukprosjekt 2020

Denne vår og sommersesongen har gitt meg mer hodebry enn gode bilder. Det startet så bra med spurveugla i slutten av mars, men etter det ble det ikke som jeg hadde tenkt.
I slutten av april hadde jeg 10 dager på tiurleik i Gudbrandsdalen og hvor jeg knapt tok bilder. Mai måned ble borte til reising og forberedelser til fotoprosjekter. Men hvor jeg aldri kom i mål med dette.

Juni ga meg noe positivitet tilbake, da en kompis ringte og ønsket meg velkommen til Hedemarken for å fotografere lappugle. Hvor jeg fikk oppleve den store grå ugla og fullmånen. Dette ga meg en ny gnist til å starte opp igjen med nok et fotoprosjekt. Så jeg bestemte meg for å prøve å finne igjen spurvehaukparet som jeg fant i fjor. Men disse var så klart ikke tilstede på samme plassen og jeg begynte å gi opp også dette prosjektet. Dette endret seg derimot da jeg en tidlig morgen satt ute og lyttet etter ugler. Og hvor jeg plutselig fikk høre lave haukeskrik et godt stykke unna.

Trykk på småbildene for å få stort bilde.

Og sånn startet tre hektiske uker med spurvehaukfotografering. Dette prosjektet startet jeg på i fjor, men hvor jeg ga meg etter å ha fått noen bilder av parring.
I år har jeg dratt det litt lengre og forsøkt å finne ett mønster. Hvor jeg har brukt tre forskjellige viltkamera til å kartlegge aktiviteten på trestubbene i området. Etter hvert kunne jeg legge meg under kamuflasjeduken og begynne å ta bilder. Hvor jeg har jobbet med å få bilder av hannen som ribber småfugl, som han deretter overleverer til hunfuglen.

Det er fascinerende å se hvor raske disse rovfuglene er. Man rekker knapt å blunke før de er borte. Og i tillegg var hunnen ekstra forsiktig på grunn av lydene fra kamera.
Hun hadde en favoritt trestubbe som ble brukt 2-4 ganger om dagen for å motta småfugl fra hannen. Men jeg fikk aldri noe forvarsel om når dette ville skje og hun kom som et skudd fra intet.
Så det ble mange bomskudd og for det meste portrettbilder. Men det ble også noen fluktbilder inn mot trestubben, og noen miljøbilder. Hvor jeg fikk testet ut CamRanger som gjør det mulig å sitte 25-30 meter unna og styre speilreflekskamera via iPad.

error: