I år lykkes jeg endelig med spurvehaukprosjektet!

I år lykkes jeg endelig med spurvehaukprosjektet!

Rett etter jeg kom hjem fra tiurleiken begynte jakten på å finne ribbeplassen til spurvehauk-hannen. Dette er trestubber som hannen bruker når han ribber fuglen for fjær før den så blir overlevert til hofuglen. I fjor fant jeg ribbeplassen til hannen utenom å lykkes helt med de store bildene. Jeg var rimelig skuffa og innstilt på at jeg skulle finne en ny hauk og ribbeplass neste vårsesong. Og i år lykkes jeg endelig med fotoprosjektet.

Gleden var stor da jeg til slutt fant et område som var i bruk. Utfordringen var å finne ut av hvilken ribbestubbe hannen velger når han kommer inn med bytte. Jeg satte opp et viltkamera for å overvåke de forskjellige plassene. Og etter en ukes tid fikk jeg god oversikt. Ut ifra bildene brukte han her 3-5 forskjellige stubber innenfor ett lite område. Og favorittplassen virket som kunne være en forhøyning i ut kanten av granskogen.

Trykk på småbildene for å få stort bilde.

Kamuflasjeteltet ble satt opp et godt stykke unna og så var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på det rette øyeblikkene. Jeg hadde store forventninger om å få bilde av hauk med selvfanget småfugl. Men at jeg skulle få bilder av parring hadde jeg ikke forventet. Dette er første gang jeg har sett hauk-parring på nært hold og det var en spennende naturopplevelse å ta med seg videre. Våren er en fantastisk tid!

error: