I år lykkes jeg endelig med spurvehaukprosjektet!

Rett etter jeg kom hjem fra tiurleiken begynte jakten på å finne ribbeplassen til spurvehauk-hannen. Dette er trestubber som hannen bruker når han ribber fuglen for fjær før den så blir overlevert til hofuglen.

I fjor fant jeg ribbeplassen til hannen utenom å lykkes helt med de store bildene. Jeg var rimelig skuffa og innstilt på at jeg skulle finne en ny hauk og ribbeplass neste vårsesong. Og i år lykkes jeg endelig med fotoprosjektet.

Gleden var stor da jeg til slutt fant et område som var i bruk. Utfordringen var å finne ut av hvilken ribbestubbe hannen velger når han kommer inn med bytte. Jeg satte opp et viltkamera for å overvåke de forskjellige plassene. Og etter en ukes tid fikk jeg god oversikt. Ut i fra bildene brukte han her 3-5 forskjellige stubber innenfor ett lite område. Og favorittplassen virket som kunne være en forhøyning i ut kanten av granskogen.

Kamuflasjeteltet ble satt opp et godt stykke unna og så var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på det rette øyeblikkene. Jeg hadde store forventninger om å få bilde av hauk med selvfanget småfugl, og dette fikk jeg rikelig av. Men at jeg skulle få bilder av parring hadde jeg ikke forventet. Dette er første gang jeg har sett hauk-parring på nært hold og det var en spennende naturopplevelse å ta med seg videre. Våren er en fantastisk tid!

 

 

 

error: